Nya och dyra cyklar, är de bättre och roligare?

Nya och dyra cyklar, är de bättre och roligare?

Det är många som går i tankarna på att köpa en ny cykel till nästa säsong. Är nyare och dyrare alltid bättre? Svaret är både ja och nej. Carnegie Private Bankings kundtidning "Insikt" gjorde ett reportage på ämnet under sommaren och ställde bl.a. några frågor till Fredrik. Här utvecklar han även detta ytterligare i ett större perspektiv.

Avslutningsfika och ett episkt tömningspass

Imorgon (onsdag) kör vi alltså sista passet i vår träningsserie inför CykelVasan, vilket även är tömningspass för de som ska köra loppet på lördag. Även om du inte varit med på något tidigare pass är du varmt välkommen att vara med. Fredrik passar även på att dela med sig av en anekdot från sitt mest minnesvärda tömningspass med Emil Lindgren.

Tömningspass och väckningspass inför CykelVasan

Tömningspass och väckningspass inför CykelVasan

På lördag är det dags för CykelVasan, den 9:e i ordningen, vilket gör att det börjar bli ett klassiskt lopp snarare än "det där nya loppet som tar svensk MTB med storm". Många har Vasan som sitt huvudmål för året och nu är det dags att göra den sista finslipningen av formen. Två nyckelpass den här veckan är tömningspasset och väckningspasset.

Är aerob kapacitet en grund för återhämtning mellan sprinter?

Är aerob kapacitet en grund för återhämtning mellan sprinter?

En gammal träningssanning som man hör rätt ofta är "att det är viktigt att bygga en så stor lågintensiv aerob bas som möjligt" för att hantera högintensiv träning senare. Vad säger forskningen om detta, stämmer det? Den här studien lägger ytterligare en bit i det pusslet.

Män är från mars och kvinnor från venus

Män är från mars och kvinnor från venus

Kvinnor och män har i alla tider rört på sig, men när det gäller organiserad tävlingsidrott har kvinnorna, av främst sociala och kulturella anledningar, legat ett antal decennier efter männen. Detsamma gäller forskning om kvinnligt idrottande och vi har i skrivande stund (2017) en bra bit kvar innan vi har nått lika långt gällande kunskap om idrottsfysiologi och prestationsförmåga hos kvinnor so hos män. Men hur illa ställt är det med den idrottsliga förmågan hos fruntimren jämfört med gubbarna?