Vad säger våra träningsadepter om oss?

Göran Vernersson

Vetgirig och entusiastisk cykelmotionär som går i tankarna på att tävla på riktigt  Jag är imponerad av Simon och är verkligen nöjd! Som vetgirig kan jag alltid fråga och få utredande svar vilket jag uppskattar otroligt mycket Jag gillar ju att veta hur det gått på ett pass men har också nytta av analysen för att bli mer taggad inför kommande träning. För mig är det både motiverande och inspirerande att kunna lägga in mål i varje intervall för att t.ex. gå över eller försöka ligga kvar på planerad watt.

Vetgirig och entusiastisk cykelmotionär som går i tankarna på att tävla på riktigt

Jag är imponerad av Simon och är verkligen nöjd! Som vetgirig kan jag alltid fråga och få utredande svar vilket jag uppskattar otroligt mycket Jag gillar ju att veta hur det gått på ett pass men har också nytta av analysen för att bli mer taggad inför kommande träning. För mig är det både motiverande och inspirerande att kunna lägga in mål i varje intervall för att t.ex. gå över eller försöka ligga kvar på planerad watt.

Maria Wrede

Lärarinna som dansar fram i skogen och på tävlingsbanorna  Det var när jag började tävla i MTB som jag bestämde mig för att prova på ett personligt träningsprogram hos Toppfysik. Jag ville träna mer målinriktat och försöka hitta en bra balans mellan träning, familj och heltidsarbete. Tidigare var min träning ostrukturerad och bestod mest av spinningpass eller MTB-cykling. Målet var kort och koncist att ”träna” men vad det gav hade jag ingen aning om.  Det bästa är att det är individuellt anpassat utifrån mina förutsättningar. Om jag till exempel har en semesterresa inbokad är träningsprogrammet anpassat efter det, eller att jag gärna tränar lite alternativ träning, så som dans eller yoga, så är även det inplanerat i mitt program. En annan sak som jag också gillar är att instruktionerna till mina pass är lätta att förstå.  Nu har jag tränat med Toppfysik i två år och jag tycker att jag fortfarande utvecklas som cyklist. Jag ser fram emot att fortsätta växa med deras hjälp  och det tror jag att alla oavsett träningsbakgrund kan göra!

Lärarinna som dansar fram i skogen och på tävlingsbanorna

Det var när jag började tävla i MTB som jag bestämde mig för att prova på ett personligt träningsprogram hos Toppfysik. Jag ville träna mer målinriktat och försöka hitta en bra balans mellan träning, familj och heltidsarbete. Tidigare var min träning ostrukturerad och bestod mest av spinningpass eller MTB-cykling. Målet var kort och koncist att ”träna” men vad det gav hade jag ingen aning om.

Det bästa är att det är individuellt anpassat utifrån mina förutsättningar. Om jag till exempel har en semesterresa inbokad är träningsprogrammet anpassat efter det, eller att jag gärna tränar lite alternativ träning, så som dans eller yoga, så är även det inplanerat i mitt program. En annan sak som jag också gillar är att instruktionerna till mina pass är lätta att förstå.

Nu har jag tränat med Toppfysik i två år och jag tycker att jag fortfarande utvecklas som cyklist. Jag ser fram emot att fortsätta växa med deras hjälp  och det tror jag att alla oavsett träningsbakgrund kan göra!

Emil
Lindgren

VM-silvermedaljör och flerfaldig svensk mästare i mountainbike  Som familjefar är det otroligt skönt att kunna släppa alla tankar på vad och hur jag ska träna utan bara följa träningsprogrammet och lägga den energin på familjen istället. Som motiverad proffsidrottare är det lätt att vilja för mycket och en tränare hjälper en att behålla en perfekt balans mellan träning, tävling och återhämtning. Vi har en bra kommunikation och när vi kommit fram till en plan känns det tryggt att köra efter den.

VM-silvermedaljör och flerfaldig svensk mästare i mountainbike

Som familjefar är det otroligt skönt att kunna släppa alla tankar på vad och hur jag ska träna utan bara följa träningsprogrammet och lägga den energin på familjen istället. Som motiverad proffsidrottare är det lätt att vilja för mycket och en tränare hjälper en att behålla en perfekt balans mellan träning, tävling och återhämtning. Vi har en bra kommunikation och när vi kommit fram till en plan känns det tryggt att köra efter den.

Benny Andersson

Svensk-, Europa- och Världsmästare för veteraner i cykelcross och mountainbike  Att ta hjälp av toppfysik är det smartaste jag gjort som idrottsutövare. Förutom idrottsliga framgångar som jag bara vågat drömma om, så har detta gjort att jag kunnat kombinera ett ”normalt” liv med hård idrottssatsning. Jag brukar beskriva samarbetet som att jag köper mig tid. Tidigare tränade jag ostrukturerat 20–30h/v, men under toppfysiks ledning lägger jag ned 10-15h/v och får likväl bättre träningseffekt. All träning är en del i årsplanen och oerhört tidseffektiv. Men absolut största vinsten med att ha en personlig tränare är vid de tillfällen saker inte fungerar, t.ex. skador och formsvackor. Då är det ovärderligt att få objektivt stöd i analys av orsaker och hjälp med korrigering.

Svensk-, Europa- och Världsmästare för veteraner i cykelcross och mountainbike

Att ta hjälp av toppfysik är det smartaste jag gjort som idrottsutövare. Förutom idrottsliga framgångar som jag bara vågat drömma om, så har detta gjort att jag kunnat kombinera ett ”normalt” liv med hård idrottssatsning. Jag brukar beskriva samarbetet som att jag köper mig tid. Tidigare tränade jag ostrukturerat 20–30h/v, men under toppfysiks ledning lägger jag ned 10-15h/v och får likväl bättre träningseffekt. All träning är en del i årsplanen och oerhört tidseffektiv. Men absolut största vinsten med att ha en personlig tränare är vid de tillfällen saker inte fungerar, t.ex. skador och formsvackor. Då är det ovärderligt att få objektivt stöd i analys av orsaker och hjälp med korrigering.

Rickard Nilsson

Tillhör världseliten i trike, siktar på paralympisk medalj i Tokyo 2020 och är en allmänt glad skit  När man tränar på en hög nivå är en av de viktigaste relationerna i livet den mellan mig som aktiv och min tränare, fungerar inte den är det svårt att uppnå de resultat man drömmer om. Med hjälp av toppfysik får jag verkligen det stöd och den hjälp som jag behöver i jakten på mina mål! Och har dessutom väldigt roligt under tiden. Att ha en kunnig och engagerad tränare att diskutera idéer och infallsvinklar med är fantastiskt, något jag kan rekommendera alla oavsett ambitionsnivå. Jag som paraidrottare passar inte alltid in i mallen för hur en cyklist ska träna utan ofta är det ett experimenterande för att komma fram till vilken träning som passar mig bäst, något som fungerat fantastiskt under den tid jag arbetat med toppfysik!

Tillhör världseliten i trike, siktar på paralympisk medalj i Tokyo 2020 och är en allmänt glad skit

När man tränar på en hög nivå är en av de viktigaste relationerna i livet den mellan mig som aktiv och min tränare, fungerar inte den är det svårt att uppnå de resultat man drömmer om. Med hjälp av toppfysik får jag verkligen det stöd och den hjälp som jag behöver i jakten på mina mål! Och har dessutom väldigt roligt under tiden. Att ha en kunnig och engagerad tränare att diskutera idéer och infallsvinklar med är fantastiskt, något jag kan rekommendera alla oavsett ambitionsnivå. Jag som paraidrottare passar inte alltid in i mallen för hur en cyklist ska träna utan ofta är det ett experimenterande för att komma fram till vilken träning som passar mig bäst, något som fungerat fantastiskt under den tid jag arbetat med toppfysik!

Alexandra Engen

Dubbel världsmästare och OS 6:a i mountainbike  Toppfysik tar vid där mina egna kunskaper tar slut och hjälper mig verkligen att nå längre än jag skulle klarat på egen hand. De är kunniga, engagerade och pålitliga, och vi har väldigt roligt ihop.

Dubbel världsmästare och OS 6:a i mountainbike

Toppfysik tar vid där mina egna kunskaper tar slut och hjälper mig verkligen att nå längre än jag skulle klarat på egen hand. De är kunniga, engagerade och pålitliga, och vi har väldigt roligt ihop.

Anders Kvarnlöf

Heltidsjobbande familjefar som ömsom tävlar i H30, ömsom tävlar i elitklassen  Med stor hjälp av Simon Galle och Toppfysik har jag, trots avsaknad av cykelbakgrund och med heltidsjobb och familj att ta hänsyn till kunnat tävla och konkurrera i den svenska elitklungan. Att ta hjälp med coachning och träningsplanering avlastar mycket och låter mig fokusera all tillgänglig tid på själva träningen. Även vårlägret i Holland var en riktig höjdare och rekommenderas starkt som en formspetsare inför den svenska säsongen.

Heltidsjobbande familjefar som ömsom tävlar i H30, ömsom tävlar i elitklassen

Med stor hjälp av Simon Galle och Toppfysik har jag, trots avsaknad av cykelbakgrund och med heltidsjobb och familj att ta hänsyn till kunnat tävla och konkurrera i den svenska elitklungan. Att ta hjälp med coachning och träningsplanering avlastar mycket och låter mig fokusera all tillgänglig tid på själva träningen. Även vårlägret i Holland var en riktig höjdare och rekommenderas starkt som en formspetsare inför den svenska säsongen.

Nellie Larsson

Äventyrlig småbarnsmamma med fäbless för långlopp  Som arbetande småbarnsförälder, med ambitionen att utvecklas som cyklist, vill jag att varje träningspass ger rätt effekt. Genom att ta hjälp av en personlig coach kvalitetssäkrar jag den tid jag lägger på träning. Träningen optimeras efter mina förutsättningar och utformas efter mina mål. Min coach hjälper mig att att balansera träning och återhämtning och tillsammans utformar vi ett träningsupplägg som fungerar i vardagen.  En av de största fördelarna med en personlig coach är den direkta kontakten. Jag får snabba svar på frågor som dyker upp, vi diskuterar och reflekterar tillsammans och hon ger mig ett ovärderligt stöd i min mentala resa. 

Äventyrlig småbarnsmamma med fäbless för långlopp

Som arbetande småbarnsförälder, med ambitionen att utvecklas som cyklist, vill jag att varje träningspass ger rätt effekt. Genom att ta hjälp av en personlig coach kvalitetssäkrar jag den tid jag lägger på träning. Träningen optimeras efter mina förutsättningar och utformas efter mina mål. Min coach hjälper mig att att balansera träning och återhämtning och tillsammans utformar vi ett träningsupplägg som fungerar i vardagen.  En av de största fördelarna med en personlig coach är den direkta kontakten. Jag får snabba svar på frågor som dyker upp, vi diskuterar och reflekterar tillsammans och hon ger mig ett ovärderligt stöd i min mentala resa.