Höstläger?

Våren är den vanligaste tiden på året att åka på en cykelresa eller träningsläger. En tripp på hösten passar dock minst lika bra, men kanske ska ha lite annan karaktär. Vissa vill hålla kvar vid den där underbara känslan av att cykla i kortbent och kortärmat ett litet tag till. Andra behöver en tydlig avspark för att komma igång med träningen igen efter ”höstpausen” (så att inte paus-knappen är intryckt ända till februari). Ytterligare några vill bara iväg på en tripp i cyklingens tecken för att få tänka på annat än vardagsstress.

Ett traditionellt läger med sol och bergscykling passar, som sagt, lika bra på hösten som på våren. Vädret är ofta som behagligast runt exempelvis Medelhavet i september till november, då det fortfarande går att cykla kortbent, men utan att svettas ihjäl. På hösten kan man gärna vara lite "vågad" och testa ett nytt resmål för lägret. Det finns så ofantligt många platser runt om i världen som har grymt fin cykling. Höstens läger kan även användas för att reka ett nytt resmål så att du har koll på träningsvägarna när du åker dit igen på våren och vill få bra kvalité och "många mil i benen”. Du kanske inte bara ska cykla medan du är borta, utan även kör lite alternativ träning? Finns det platser som har bra cykling, men även bra möjligheter för andra träningsformer som du gillar?

Man behöver naturligtvis inte åka utomlands för att cykla under hösten. Är vädret fint kan man alltid åka till nya jaktmarker över en helg för att få lite variation i sin cykling utan att lämna landet. I boken ”Mountainbike i Sverige” av Jonas Sundvall och Fredrik Hjelmstedt finns mängder av ”svenska pärlor” att ta sig an. Varför inte satsa på terrängen runt Falun och passa på att bo hos oss på Mojsen? Vi kör dessutom vår träningsserie Höstpass MTB alla lördagar i september och det går bra att vara med på enstaka rundor för 150kr.