Bikefit

Att "vara ett med redskapet" är viktigt för cyklister, både för prestationen och upplevelsen av sin cykling. En illa anpassad cykel gällande position, geometri och utrustning leder till saker som ökad risken för skador, försämrad förmåga att utveckla kraft, att cykeln blir svårare att hantera och ett ökat luftmotståndet.

Därmed inte sagt att alla cyklister måste göra en bikefit. De flesta har faktiskt en cykel som är rätt utrustad och i rätt storlek, som de dessutom funnit en position på som de inte upplever begränsar dem. Då finns oerhört lite att vinna på att göra förändringar genom att göra en bikefit!

Tillhör du däremot de som känner att du inte riktigt trivs på cykeln, måste ständigt göra justeringar av positionen, drabbas av förslitningsskador eller har en känsla av att cykeln inte riktigt har de åkegenskaper som du tror den kan ha. Då ska du så klart se till att få din position analyserad av någon med erfarenhet av hur människa och cykel bäst interagerar med varandra.

För att kunna erbjuda bästa tänkbara bikefit för våra kunder samarbetar vi med LIVI-laboratoriet vid Högskolan Dalarna, som har lång erfarenhet, stor kunskap och den senaste utrustningen.

Priser

Basic bikefit (1 timme) - 1 195 kr

Basic bikefit med sadeltryckmätning (1 timme) - 1 795 kr

Full bikefit (3 timmar) - 3 295 kr

Bokning

Ange tre önskade datum/tider och kontaktuppgifter så återkommer vi om någon av dessa fungerar eller om vi måste hitta någon annan tid.

Hitta till LIVI OCH DALA SPORTS ACADEMY