Villkor vid resor, läger och träningsgrupper

Följande villkor gäller för resor, läger, träningsgrupper och events som arrangeras av Toppfysik i samarbete med FE Träningsoptimering AB (556997-9296).

Deltagande på egen risk

Cykling och annan träning innebär alltid en viss risk för skador på personer och utrustning. Vi kommer naturligtvis göra vad vi kan för att minimera riskerna, men allt deltagande på våra resor, läger, träningsgrupper och events sker på egen risk. Alla deltagare är ansvariga för att avgöra vilka moment de känner sig bekväma med att delta i och vilken skyddsutrustning de anser nödvändig.

Avanmälningar och avbeställningsskydd

  • Fram till en månad före avresa eller start får du tillbaka 95 % minus ev. avgifter för flyg och anmälningsavgiften.
  • Från en månad till 15 dagar före avresa eller start får du tillbaka 85 % minus ev. avgifter för flyg och anmälningsavgiften.
  • Från två veckor till 24 timmar före avresa eller start får du tillbaka 50 % av resans pris minus ev. avgifter för flyg och anmälningsavgiften.
  • Inom 24 timmar från avresa eller start får du tillbaka 25 % av resans pris minus ev. avgifter för flyg och anmälningsavgiften.
  • Efter avresa, lägerstart eller att första passet i en träningsgrupp varit återbetalas ingen del av anmälningsavgift eller totalpris.

OBS! Eftersom slutbetalning i vissa fall sker efter resans eller lägrets genomförande kommer vi vid dessa tillfällen att i efterhand fakturera dig för mellanskillnaden om du avbokar så sent att vi har rätt att behålla mer än den summan du erlagt i anmälningsavgift.

Reseförsäkringar

Reseförsäkring ingår ej i våra läger och resor. En begränsad reseförsäkring brukar ingå i hemförsäkringen, dubbelkolla med ditt försäkringsbolag. För att teckna en extra reseförsäkring rekommenderar vi Europeiska.

Alla våra deltagare uppmanas att alla skaffar ett European Health Insurance Card.

Resehandlingar

Ungefär 14 dagar före avresan skickar vi ut uppgifter om när och var du ansluter till resan. Den avresetid och plats som står på färdhandlingen gäller för resan.

Dubbelkolla alltid din bekräftelse och/eller biljett! Här finns alla uppgifter om resan. Om något skulle vara oklart eller inte överensstämmer med vad du har beställt är det viktigt att du kontaktar oss omgående.

Var noggrann med att kontrollera att det står rätt för- och efternamn och att namnen är korrekt stavade (exakt som i ditt pass). De flesta flygbolag tar ut en avgift (ibland på 1000 kr eller mer) för namnbyten eller ändring av felstavade namn. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att reguljära flygbolag oftast inte godtar namnbyten eller ändringar av namn som är felstavade. Vissa hotell godtar heller inte namnbyten, eller tar ut en avgift för detta.

Reklamation

Klagomål som inte framförts till reseledare eller tränare på plats för att rättas till kan inte beaktas efter hemkomsten. Har problemet som klagomålet gällde inte kunnat rättas till under resan skall en skriftlig reklamationsansökan vara FE Träningsoptimering AB (556997-9296), Björkstigen 2, 790 20 Grycksbo till handa senast 14 dagar efter avslutad resa eller pass.

Allergier

Personer med allergier eller andra särskilda behov får gärna höra av sig om detta, så undersöker vi i fall det skulle innebära något problem eller om vi kan lösa det.

Inställd resa eller pass

Om ett läger eller resa får för få anmälningar kan den bli inställd. Detta meddelas senast dagen då anmälningstiden går ut. Vid inställt läger eller pass återbetalas hela kostnaden inkl. ev. anmälningsavgift.

Resegaranti

FE Träningsoptimering AB (556997-9296) som arrangerar våra resor har full statlig resegaranti ställd hos Kammarkollegiet.

 

Mer information eller frågor

Har du ytterligare frågor är du mer än välkommen att kontakta oss.