Fredrik Ericsson

Efter sitt första decennium inom cykelsporten, som lett till en omättlig törst efter kunskap om cyklingens konst och en vilja att förmedla detta vidare till andra cyklister, grundade han företaget i januari 2003. Några av hans adepter har sedan dess tagit sina första stapplande steg in i cykelsporten, medan andra tagit SM-, EM-, VM- och OS-guld.

Fredrik har en magisterexamen i idrottsfysiologi, en kandidatexamen i idrottspedagogik och har varit medförfattare till ett antal forskningsartiklar. Med början 2007 har han varit regelbunden skribent om träning för tidningen Kadens och sedermera Bicycling. 2016 utkom han med sin första bok, Cykelträning – träningslära för landsväg och MTB. Under åren 2010 till 2012 var han förbundskapten för landslaget i mountainbike.

Hans egna karriär som tävlingscyklist, inom cykelcross, landsväg, mountainbike och velodrom, spände över åren 1993 till 2014. Meritlistan innehåller över 20 SM-medaljer, topp 20 placeringar vid VM samt segrar i klassiska lopp som CykelVasan och Birkebeinerrittet.

E-post: fredrik@toppfysik.nu
Telefon: 0707-797169
Instagram: @crossfirekinder
Twitter: @crossfirekinder

Fredrik på Instagram