Avslutningsfika och ett episkt tömningspass

Imorgon (onsdag) kör vi alltså sista passet i vår träningsserie inför CykelVasan. Det är även tänkt att vara ett lagom tömningspass för de som ska köra loppet på lördag. Eftersom det är sista passet avslutas det hela naturligtvis med fika på Biketown i Roxnäs.  Även om du inte varit med på något tidigare pass är du varmt välkommen att vara med, vilket då kostar 150kr.

En av intervallerna under Fredriks och Emils episka tömningspass innan CykelVasan 2013, sett från Emils kamera på styret.

Hur långt och tufft ett tömningspass bör vara är individuellt. Så här minns Fredrik sitt tömningspass inför sin seger på CykelVasan 2013:

Ett av de tuffaste och mest minnesvärda tömningspass som jag kört var det tillsammans med Emil Lindgren inför min seger på Vasan 2013. Jag cyklade från Falun och Emil från Säter och vi möttes upp mitt emellan. Båda var på ett inspirerat humör och det gick undan från start i blandad terräng. Efter drygt två timmar stod effektmätaren på ett snitt som antydde att jag skulle gå i väggen inom fyra timmar. Inga konstigheter egentligen förutom att vi efter ungefär fyra timmar planerat att köra igång med ett antal sprintintervaller. Mycket riktigt var vi minst sagt rätt krokiga efter fyra timmar, men tillräckligt livskraftiga att vi ändå körde igång första spurten. Ytterligare några spurter senare var vi slaktade men faktiskt även lite piggare (kanske "höga på livet" över att ha genomfört ett brutalt pass). Vi tackade varandra för gott sällskap innan båda linkade hemåt, trötta men med en bra känsla i kroppen. Själv blev jag dock lite tröttare än planerat. När jag kom hem insåg jag att jag lämnat min dörrnyckel med Alexandra Engen, som var ute och körde sitt tömningspass i egen regi. Det blev ytterligare en timmes cykling för att möta upp henne innan min klocka slutligen stannade på nästan sex och en halv timmar...